28 de gen. 2019

Càstor Bayo, escollit candidat a Barcelona del Bloc Sobiranista-Proposem

Càstor Bayo serà l´alcaldable de Barcelona del Bloc Sobiranista-Proposem

L´expert en alimentació i en gestió de la qualitat i un dels bloggers catalans sobre nutrició saludable més coneguts, Càstor Bayo, serà el candidat del Bloc Sobiranista Català (BSC)-Proposem a l´alcaldia de Barcelona.

Així es va votar i acordar per unanimitat en l´assemblea del Bloc Sobiranista Català que es va celebrar aquest passat divendres al vespre a Barcelona, a la que també hi van assistir representants de l´executiva de l´altre partit de la suma unitària o coalició ecosobiranista, Proposem, per donar també el seu vot afirmatiu i aval de plena confiança per liderar la llista a la capital catalana.

Bayo disposa d´una sólida i bona formació, doncs te 2 títols universitaris (és LLicenciat en ciéncia i tecnologia dels aliments per l´UAB i Enginyer técnic en indústries agroalimentàries per l´UPC) i sap 5 idiomes (català, espanyol, anglès, francès i italià).Actualment treballa en l´empresa privada, com a Responsable de Qualitat i Seguretat Alimentària d´una companyia.

Va néixer i ha viscut sempre a Barcelona, per tant com ell diu "és la meva ciutat de naixement i de sentiment, i que conec perfectament perque hi he viscut permanentment".

Es tracta d´una persona molt estimada i valorada en l´independentisme de base al qual hi ha estat vinculat des de ben jove, per defensar la llibertat de la nació catalana., pel seu caràcter afable,simpàtic però molt decidit,

Des del seu barri natal del Guinardó, Càstor Bayo es va implicar en el mon associatiu i polític. Va ser conseller nacional de les JERC i va militar a ERC en época de Colom i Rahola. Posteriorment va marxar a la JNC, on també va ser escollit conseller nacional de la Joventut Nacionalista de Catalunya i va militar a CDC en acabar l´etapa a les joventuts.

En el congrès de CDC de 2004, a la Farga de l´Hospitalet, va protagonitzar la defensa d´una important esmena on es demanava que Convergència es posicionés a favor de la independència, totalment recolzada per la JNC i pels sectors més sobiranistes de la formació,però no pels sectors més moderats que manaven aleshores el partit.

En no prosperar l´esmena i amb una gran valetia va dir en públic, al plenari, que des d´aquell moment deixava el partit, per que ell era orgullosament independentista i no tenia por de dur Catalunya a recuperar la seva llibertat nacional robada per les armes en 1714.
Curiosament o no,8 anys més tard CDC feia el pas que havia demanat i pronosticat en Càstor Bayo en aquell congrès.

Després d´uns anys al Partit Republicà Català (PRC) en 2009 va fundar juntament amb altres 3 independentistes desencisats de la situació a Catalunya el Bloc Sobiranista Català (BSC) ( del que n ´era Secretari General i ara n´és el President) com a primer projecte de suma i unitat de l´independentisme de base. 

Un any més tard el BSC va decidir sumar i integrar-se a la Coalició de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), on Bayo va estar a l´Executiva de SI-Barcelona i va ser escollit en primàries a la llista electoral al Parlament de Catalunya en el lloc 26 per Barcelona al 2012. 

En les darreres eleccions a l´Ajuntament de Barcelona va tancar honoríficament com a independent la llista "Millor Barcelona", que era la coalició entre Solidaritat i Reagrupament.

A nivell associatiu va ser 4 anys Vicepresident del Consell de la Joventut d´Horta-Guinardó, a l´emblemàtic edifici del punt CJd7 a Pl. Eivissa,17. Gràcies a aquest càrrec també va ser representant del consell al Consell de la Joventut de Barcelona (CJB). 

També va ser durant molts anys President de l´associació Joves amb Empenta (JAE), de caire socio-cultural.

Igualment ha estat i està vinculat al món del voluntariat: voluntari en el passat de l´ONG de comerç just Alternativa Solidària-Plenty, un dels coordinadors d´una caravana d´ajut alimentari al poble saharauï als campaments de Tindouf, voluntari a Voluntaris 2000 (creada per voluntaris olimpics de Barcelona´92) i actualment voluntari d´Omnium Cultural, l´ANC i la Plataforma per la LLengua.

Aquesta trajectoria de connexió amb la base del món polític sobiranista i del teixit associatiu de la ciutat ha estat clau,sens dubte, per la seva elecció com a candidat a l´alcaldia de Barcelona per part de Proposem-Bloc Sobiranista Català.

Bayo ha declarat que: "el primer que faré és intentar poder parlar amb tots els altres candidats/es independentistes per l´alcaldia de Barcelona, per mirar d´oferir i fer possible de veritat la llista d´unitat que demana la base independentista".

"Veurem quants d´ells están disposats a cedir el seu lloc i individualisme en favor de l´unió independentista per guanyar Barcelona, no es pot permetre que el desastre Colau o el neofranquisme governin Barcelona, seria un desastre pels barcelonins/es i pels catalans/es. Jo ja aviso que ho faré, perquè estem aquí per servir el nostre estimat país, Catalunya, i lo primordial és implantar la República que vam guanyar l´1-O a totes les ciutats i pobles".

Si no,"el BSC-Proposem direm qui no ha volgut reunir-se o fer la suma d´unitat i anirem sols a les Municipals de Barcelona, per representar l´independentisme de base que conformem persones anónimes que anem a totes les concentracions, manifestacions i actes en favor de la República Catalana"."Calen noves cares i aire fresc en la política en general i en l´independentisme en particular".

Els propers dies també es faran públics els noms de la resta de candidats i candidates escollits en la reunió del Bloc Sobiranista i Proposem del passat divendres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.