18 de gen. 2019

El Bloc Sobiranista nomenarà els seus caps de llista per a les Municipals el dia 25

El Bloc Sobiranista presentarà els seus caps de llista per les Municipals´19 el dia 25 de gener

Res sembla que no atura als independentistes catalans de base del Bloc Sobiranista Català (BSC),que es manté ferm en presentar-se a les eleccions municipals del 26 de maig d´aquest any.

El proper divendres 25 de gener per la tarda a Barcelona nomenaran formalment els seus caps de llista per a les Municipals.

La no existència d´una llista unitària independentista realment transversal que englobi a totes les capes de l´independentisme, des de la base extraparlamentària fins als partits al Parlament, va fer que l´Executiva de la formació sobiranista prengués la decisió de presentar-se en solitari.

"Deixarem oberta fins a l´últim minut la porta a sumar en una plataforma o llista unitària per una Catalunya lliure,però això no depén ja de nosaltres.Si no es fa o no ens convidessin a participar-hi, aleshores ens presentarem sols". Han manifestat, en una clara indirecta als partits grans.

Alguns dels noms que sonen amb més força i possibilitats per ser nomenats son,entre d´altres, el nutricionista Càstor Bayo per Barcelona, el consultor medioambiental-social Nani Huertas per Girona o el cuiner Sergi Gensana per LLeida, tots ells coneguts per la seva implicació en el món independentista.

Els components de la resta de les llistes també seran votats entre totes les persones adherides al BSC que hagin manifestat la seva voluntat d´estar-hi i es deixaran més de la meitat dels llocs buits per a que els ocupi gent independent de la base sobiranista, representants/es d´entitats o persones a títol individual que van a les manifestacions independentistes.

Segons han declarat els seus portaveus: 

"volem donar veu a la gent del poble que crida i vol la unitat, i que està cansada de les picabaralles asbsurdes, de l´individualisme i del partidisme egoïsta per unes cadires i sous".

"Per nosaltres Catalunya i la seva llibertat en forma de República és lo primer i primordial, i aquesta comença als pobles i ciutats"."L 1 d´octubre es va fer un referèndum del tot correcte i que va guanyar una majoria aplastant a favor del Sí a la independència (90,7%) i s´ha de respectar aquesta votació i el mandat del poble català".

Com ja vàrem informar en altres noticies el BSC farà llistes municipals obertes ecosobiranistes ,de suma unitària i transversal ,amb el partit Proposem. 

El pacte al que s´ha arribat és que uns caps de llista seran del Bloc Sobiranista i uns altres seran de Proposem segons cada ciutat o poble.

Fins i tot, no es descarta que el Bloc Sobiranista i Proposem també vagin a les Eleccions Europees amb un pacte amb nacionalistes valencians a favor dels països catalans.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.