20 de nov. 2017

Catalunya participa com a selecció nacional en el Mundial de Fútbol Sala femení



La selecció femenina de Catalunya de Fútbol Sala no només competeix, si no que organitza el Mundial de seleccions internacionals de Fútbol Sala, que va començar ahir a disputar-se i durarà fins el 25 de novembre, i que te com a seu la lleidetana ciutat de Balaguer.

Malgrat que, com sempre, la Federació Espanyola ho ha intentat impedir, no ha pogut, i Catalunya ha aconseguit participar com a selecció nacional en el campionat.

L'Associació Mundial de Futsal no veta la selecció nacional catalana -tot i tenir com a membre de la mateixa federació el combinat espanyol- i la inclou en les competicions europees i mundials.

No cal dir que la noticia no ha sentat bé en l´unionisme anticatalà del PP i C´s.

Dani Vives, president de la FCFS, ha declarat que "Tal i com està el país, la situació ens pot ajudar molt perquè la gent s’ha conscienciat que Catalunya pot competir com a país independent a nivell esportiu".

Tot i això, el president de la FCFS destaca l'emoció ja viscuda anys enrere amb la participació de Catalunya als Mundials masculí i femení organitzats a llatinoamèrica. 

"Fa anys que ho vivim, perquè hem anat a jugar mundials a Colòmbia i Paraguai. L’emoció que tens de sentir el teu himne a 2.000 km de distància i amb un pavelló ple és única, te n’adones de la importància de ser un país", explica.

Catalunya està enquadrada al Grup B, amb l'Argentina i França. Els altres tres grups els formen Brasil, Taiwan i Suïssa (A); Colòmbia, Itàlia i Sudàfrica (C); i Paraguai, Estats Units i Austràlia (D).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.