31 d’oct. 2017

Israel refusa donar suport a Espanya contra la independència de Catalunya

Israel li diu NO a Espanya contra la República Catalana

Revès per a l´estat espanyol. 
Israel ja li ha comunicat a Espanya que no comdemnarà la independència de Catalunya en forma de república, proclamada el passat divendres al Parlament, tal i com li havia demanat Espanya aquest cap de setmana.

Israel va acordar ahir dilluns no expressar un dictamen oficial sobre la qüestió de la independència catalana.
Segons Israel national news, Espanya va demanar a Israel, el cap de setmana passat, que declarés públicament que es contrari a la independència catalana i que no reconeixia a la República Catalana, com a part dels esforços d'Espanya per aconseguir el consens internacional sobre aquest tema.

La posició d'Israel és una sortida a l´oposició a la independència catalana declarada per la UE i els EUA.
Els motius del moviment d'Israel són dobles: primer, Catalunya es considera com una regió pro-israeliana, amiga d´Israel.

En segon lloc, Israel està fart de la postura anti-Israel d'Espanya de molts anys. I encara recorden els insults i agressions a afeccionats del Maccabi de Tel-Aviv quan va guanyar-li la Copa d´Europa de bàsket al R. Madrid.

Aquesta actitud es va manifestar en els comentaris formulats pel ministre adjunt de Defensa Eli Ben-Dahan durant la repressió espanyola sobre el referèndum de Catalunya: "Durant molts anys, Espanya ens va fer conferències sobre com hem de donar drets [nacionals] als àrabs palestins", va escriure Ben -Dahan a Twitter. "Avui veiem la seva hipocresia, ja que [Espanya] ni tan sols permet als catalans celebrar un referèndum sobre la independència".

D'altra banda, els funcionaris israelians han dit que Israel tampoc pot alinear-se clarament amb Catalunya, i reconéixer la seva república independent, probablement per no pagar un preu dels EUA per sortir massa dràsticament del consens internacional.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.