5 de maig 2017

EXCLUSIVA!: La carta que diputats britànics han enviat a Rajoy en protesta pel judici a Forcadell


Exclusiva important d´AlterNoticies.cat!. Seguint la linea de bon periodisme d´investigació, i el nostre lema "Allò que els altres no et diran",la redacció d´aquest diari digital (cada dia més i més llegit)  ha tingut accés a la carta que un grup de diversos diputats del Parlament britànic de Westminster, de diferents partits polítics, han enviat al President del govern espanyol,Mariano Rajoy, per expressar la seva preocupació i disconformitat amb el judici contra la Presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell i Lluís. (extensible a tota la mesa del Parlament català).

En la carta, redactada en castellà ja que recordem que Rajoy no sap anglès, se li expressa ,de forma clara i contundent, que la citació a declarar davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per part de Carme Forcadell el proper dilluns 8 de maig a les 9h (a les 08.30h hi ha convocada una concentració independentista per part de l´ANC i Omnium cultural davant el TSJC al passeig Lluís Companys), és "una clara vulneració de la llibertat d´expressió, un dret fonamental inclòs i protegit al conveni europeu del drets humans, en els seus articles 9 i 10".

Per acabar el text de la carta, que per cert hauria de fer caure la cara de vergonya a l´estat espanyol, se li recorda a Rajoy literalment que "presentar una querella contra la presidenta d´una càmara escollida democràticament no és només un fet sense precedents a la història moderna posterior a 1945 de l´Europa Occidental, si no que és contrari als principis democràtics que recullen els estatuts del Consell Europeu del qual Espanya n´és membre".

Se li demana per concloure que l´arxiu de la causa i buscar una solució política i dialogada a la qüestió de la independència de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.