8 de juny 2018

El Bloc Sobiranista Català decidirà el 16 de juny si va a les Municipals del 2019

Bloc Sobiranista Català Consell Nacional
El Consell Nacional del Bloc Sobiranista Català parlarà sobre les Municipals´19
El Bloc Sobiranista Català (BSC) decidirà el dissabte 16 de juny per la tarda,en la reunió del seu Consell Nacional que tindrà lloc a Barcelona, si es presentarà a les eleccions municipals del mes de juny de 2019, es a dir, just a 1 any vista.

Fa molts mesos que el BSC està treballant per fer llistes unitàries i de suma de tots els i totes les independentistes al màxim nombre de municipis de Catalunya, amb l´objectiu donar un cop d´efecte i força a favor de la República Catalana efectiva per part dels catalans i catalanes.

Molt interessant es presenta aquest consell nacional extraordinari del BSC,obert als seus adherits/des i simpatitzants previament registrats,on s´informarà de totes les trobades realitzades en el seu projecte "Fem Pinya!", unes reunions realitzades per tal de sumar en una sola llista transversal tots els sobiranistes catalans,a nivell personal, d´entitats i de partits, a favor d´una República Catalana lliure. I serà aleshores,en funció dels resultats d´aquestes trobades mantingudes que es conversarà i pendrà una decisió sobre el posicionament cara a les eleccions municipals del 2019.

Des que es va renovar la Junta Permanent i l´Executiva i es va reactivar el partit, el creixement i l´expansió del Bloc Sobiranistà Català ha estat considerable, tant per l´augment del nombre d´adherits i adherides com pel que fa al desplegament territorial, obrint noves delegacions a Lleida, Girona, L´Hospitalet, Castelldefels i Sabadell, i ,inclús, una d´internacional a Itàlia, amb un italià catalanoparlant,ja que des del BSC no descarten presentar-se també a les eleccions europees de l´any vinent.

Si bé la idea de la llista de Jordi Graupera i Garcia-Milà va en aquesta mateixa linea, hi ha unes diferencies significatives que cal remarcar. 

La primera és que el projecte del Bloc Sobiranista és un projecte d´unitat i representació principalment de l´independentisme de base extraparlamentari ,amb el que mai es compte des de les altes esferes sobiranistes, amb la il.lusió de la possibilitat d´una gran suma transversal incloent també els partits independentistes "grans", sempre i quan aquests signessin per escrit que no es farà cap pacte de govern amb forces pro-155, incloent els socialistes, i només seran alcaldes aquelles persones que condemnin l´existència de presos politics i exiliats catalans i es manifestin publicament a favor de la República Catalana votada en el Referèndum de l´1-O.

El projecte d´en Jordi Graupera ,en canvi, torna a posar en evidència la separació entre "grans" i "petits", ja que només té en compte els partits parlamentaris i ignora una bona base social independentista existent que no es troba representada pels actuals partits i si simpatitza en canvi amb partits com, per exemple, el Bloc Sobiranista Català, favorables a seguir en el camí de la consolidació de la República Catalana i plantar cara als atacs anticatalans dels partits neofranquistes.

La segona diferència és que en unes primàries com Graupera proposa cap candidat d´un partit sobiranista petit tindria la més minima opció d´arribar al 15% dels vots que es proposa com a limit per estar a la llista. En canvi, la idea d´auténtica unitat independentista del BSC passa per posar a la llista final, com a mínim, 1 representant de cada un dels partits que formin part de la llista unitària sobiranista, per a que aquesta sigui creïble.

La tercera i darrera diferència radica en que el BSC vol llistes unitàries independentistes a totes les ciutats i pobles de Catalunya i no només a Barcelona, com proposa Graupera.

Per tant, la posició del Bloc és realment positiva i estratègica i posa certa pressió als partits grans i a en Jordi Graupera, per a que es consideri també englobar a l´independentisme de base,anònim i de pedra picada,en les llistes unitàries, ja que si no el Bloc Sobiranista Català podria optar per presentar-se en solitari  i fer llistes d´unitat i suma del sobiranisme català de base.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.