14 de febr. 2018

Al Jazeera destapa la vinculació de Tabàrnia amb l'extrema dreta feixista

La relació entre Tabàrnia,C´s,SCC i l´extrema dreta al descobert

El periodista Raphael Tsavkko Garcia ha destapat la vinculació entre la tonteria inventada de Tabàrnia (sería millor dir, tabarra..) i l´extrema dreta nazi o feixista.

Explica que el moviment unionista neix del fet evident que "els unionistes a Catalunya no van acceptar la derrota" el 21-D.Tabàrnia sorgeix de la "frustració unionista".

Els unionistes, rabiosos de perdre les eleccions que consideraven guanyades,van decidir, crear una parodia per deslegitimar la victòria electoral significativa de l'oposició, es a dir, l´independentisme en el seu cas.

El periodista el qualifica de "moviment obscur". En aquest sentit, apunta com molts dels polítics espanyolistes de primera línia "van començar a referir-se a aquesta regió ficticia en un intent de menysprear el moviment independentista que no van aconseguir derrotar a les eleccions".

Tabàrnia és clarament una "provocació", "i ni tan sols una de molt intel·ligent". "Trivialitza la noció d'identitat", denuncia per assenyalar que "la noció de la nació catalana i la identitat catalana van sorgir com a resultat d'un complex procés històric, polític i cultural i el moviment independentista català va créixer durant dècades (si no segles) de debats, tensions i conflictes".

"Es un moviment satíric concebut per un petit grup de persones vinculades a organitzacions d'extrema dreta".

El seu portaveu, Jaume Vives, és famós per tuits amb frases com "l'islam i la ideologia de gènere són els principals instruments de Satanàs en els nostres temps".

Tsavkko vincula també Tabàrnia amb Societat Civil Catalana -"amb estrets vincles amb l'extrema dreta espanyola incloent-hi partits com la Falange Española de las JONS"-, i les manifestacions d'aquesta organització amb "símbols franquistes i feixistes".

D'altra banda, el periodista carrega contra el Gobierno per "reprimir" amb "armes judicials i polítiques" el moviment independentista català: assenyala els presos polítics, els exiliats o les maniobres de l'Estat per evitar la investidura del Puigdemont, "escollit a les urnes".
En aquest sentit, critica el silenci d'Europa també pel que fa a la "violència" de l'1-O o l'aplicació del 155 a Catalunya.

"Les posicions contradictòries i els punts de vista oposats són normals en una democràcia, però els intents de reprimir i deslegitimar les demandes justes d'un moviment d'independència demostren clarament el caràcter no democràtic de l'unionisme espanyol.

Usant Tabarnia, els unionistes intenten argumentar que el moviment secessionista a Catalunya està promovent la divisió no només d'Espanya, sinó també de la societat catalana.En realitat, però, els unionistes són els únics que intenten silenciar les veus catalanes.

Per tant, les persones que fan servir l'exemple de Tabarnia per deslegitimar el moviment independentista català no lluiten realment per la democràcia, sinó per convertir la realitat en un intent de subvertir la democràcia als seus propis objectius", sentencia Tsavkko.

(Font documental: Directe.cat)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.